5 دی سالروز ایمنی در برابر زلزله

5 دی ماه مصادف با حادثه زلزله بم، در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده است.

زلزله بم به شدت ۶٫۶ ریشتر در ساعت ۵:۲۶ بامداد ۵ دی ۱۳۸۲ شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند که به موجب آن بیش از 40 هزار تن جان باختند و ۱۰۰ درصد منازل در برخی مناطق بم تخریب شدند. در واقع زلزله بم که به کشته و مجروح شدن بیش از ۷۰ هزار نفر از هموطنانمان منجر شد و تبعات ناگوار آن همچنان هزاران هزار نفر از بازماندگان فاجعه را آزار می دهد، قطعا یکی از تلخ ترین سوانح تاریخ معاصر ما و روزی فراموش ناشدنی در خاطره مشترک ایرانیان است.

روشهای مقابله با زمين لرزه:
عمده پيشرفت هايي که طي 50 سال گذشته حاصل شده است به آمادگي براي زلزله و مخصوصاً حيطه مهندسي عمران مربوط مي شود. طي چند دهه اخير استانداردهايي براي ساخت ساختمان ها در نظر گرفته شده است تا مقاومت آن ها در برابر نيروي امواج زمين لرزه افزايش يابد. از استانداردهاي جديد مي توان به تقويت مصالح اشاره کرد. طراحي بناها به شيوه اي که از انعطاف پذيري لازم براي جذب ارتعاش ها برخوردار باشند بدون آن که تخريب شوند، يکي ديگر از اين روش هاست. طراحي ساختمان ‌ها به شيوه اي که بتوانند اين ضربه‌ ها را بگيرند، مخصوصاً در مناطقي که زلزله خيز هستند، از اهميت بسياري برخوردار است.

« روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر زازران »